Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο ιερό πανηγύρι της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος, κατά την οποία εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως μας που ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των κτηριακών συγκροτημάτων του Αννουσάκειου.

Ο φετινός εορτασμός υπήρξε ξεχωριστός και ιδιαίτερος καθώς, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου και ευγενούς αποκρίσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, κατά τον Εσπερινό της εορτής, στις 13-5-2019, μεταφέρθηκε εκ Ρεθύμνου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, ο Τίμιος και Θαυματουργός Σταυρός, γνωστός ως ο Σταυρός της Χατζίνας, πολύτιμος πνευματικός θησαυρός και παρακαταθήκη της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων. Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αιδ. Πρωτ. π.Νικόλαος Νικηφόρος. Της υποδοχής του Τιμίου Σταυρού ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Καθ΄ όλη την διάρκεια του Εσπερινού και αρκετή ώρα εν συνεχεία ο Αιδ. π. Νικόλαος σταύρωνε τους εκατοντάδες πιστούς, πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Την επόμενη μέρα, 14-5-2019,ημέρα της γιορτής του Αγίου, τελέστηκε Θεία λειτουργία στην οποία συμμετείχαν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Κισάμου.