Από τις αρχές της Άνοιξης του 2020 όλα γύρω μας είναι διαφορετικά. Οι γιορτές μας, οι συναναστροφές μας, οι παρέες μας, τα πανηγύρια μας, οι εκδηλώσεις μας, η εργασία μας. Η καθημερινότητά μας γενικά. Λες και κοιμηθήκαμε σ΄ ένα κόσμο και ξυπνήσαμε σ΄ έναν άλλο. Με οδηγίες, ενημερώσεις, απαγορεύσεις, αναστολές, παρατάσεις.

Κορωνοϊος: Ποιοι πρέπει πραγματικά να φορούν μάσκα

Ήρθε και το καλοκαίρι, είπαμε μήπως γυρίσουμε κάπως…στο γνώριμό μας ρυθμό….Προχωράει και το Φθινόπωρο…

1η Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Η συγκινητική αγάπη των ηλικιωμένων ζευγαριών μέσα από 15 υπέροχες  φωτογραφίες | Jenny.gr

Μέρα τιμής για τους παππούδες και τις γιαγιάδες . Και μεις, οι “Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου”, αυτή τη μέρα την προετοιμάζαμε και την περιμέναμε πως και πως. Προγραμματίζαμε δώρο στους αγαπημένους φιλοξενούμενους του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Δώρο συμβολικό, ένα σταυρό, ένα κομποσκοίνι, ένα διακοσμητικό για το δωμάτιό τους, ένα γεύμα. Μα περισσότερο μια απογευματινή επίσκεψη, να τους ευχηθούμε να ανταμώσουμε και του χρόνου πάλι εδώ…να σπάσει η μονοτονία, να ακουστούν φωνές, ευχές, γέλια, μια μέρα χαρούμενη…που ήρθαν “στο σπίτι μας” οι φίλοι μας, έλεγαν και χαίρονταν.

Μα η πανδημία Covid-19 έχει παρατείνει την αναστολή του επισκεπτηρίου στο Ίδρυμα.

1η Οκτωβρίου 2020 λοιπόν. Μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Μα μέσα μας, χωρίς να το ξέρετε, στην ψυχή μας και στο μυαλό μας, όλη μέρα στριφογύριζαν οι αναμνήσεις, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που ζήσαμε μαζί σας. Διαχρονικά…

Αναπολούμε και ξεφυλλίζουμε φωτογραφίες και γλυκαινόμαστε μια στάλα.

H Ταινία μας «η γειτονιά της αγάπης» | Lena Verikaki "Tο νηπιαγωγείο της  χαράς"

Σας στέλνουμε ένα μικρό κέρασμα και πολλές ευχές. Παίρνουμε τη διαβεβαίωση πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την υγεία σας και την ασφάλειά σας.

“Αν δεν έχεις γέρο αγόραζε” έλεγαν οι παλιοί μας. Εμείς γνωρίζουμε καλά, πως όλη η σοφία και γνώση του μικρόκοσμού μας έχει φωλιάσει σ΄ αυτή τη γωνιά που λέγεται “Αννουσάκειο Ίδρυμα”.

Κόντρα στη θλίψη χαμογελάμε και ελπίζουμε πως του χρόνου θα είναι όλα καλύτερα.Και αυτή τη μέρα 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας θα τη γιορτάσουμε όπως ποτέ άλλοτε και όχι μόνο τη μέρα αυτή.

Υπόσχεση…Και η Υπόσχεση είναι Υπόσχεση.

Χρόνια Πολλά