Ο Σύνδεσμος Φίλοι του Αννουσάκειου έδωσε πάλι το παρών συμμετέχοντας στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά 4-5 Δεκεμβρίου με θέμα   «πρόληψη  και προαγωγή ψυχικής υγείας» που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Yπεύθυνη του σεμιναρίου ήταν η Προϊσταμένη Κουκάκη Θάλεια κοινωνική λειτουργός. 

 Το σεμινάριο απευθυνόταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σπουδαστές υγείας-κοινωνικής πρόνοιας και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Η 3η συνάντηση την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 6 το απόγευμα, ήτανε δοσμένη στο Σύνδεσμο Φίλοι του Αννουσάκειου με θέμα « Η μαγεία του εθελοντισμού στο Αννουσάκειο» κατά την οποία μίλησαν:

1.Παντελής Κατάκης φαρμακοποιός  Πρόεδρος για το έργο του εθελοντικού Συνδέσμου Φίλοι του Αννουσάκειου και σαν μέλος του Συλλόγου Φίλοι του Ειρηναίου για το έργο του Ειρηναίου και του υπάρχοντος μουσείου για τον Ειρηναίο.

2.Γιώργος Καμβυσέλλης τέως Καθηγητής ΤΕΙ Αντιπρόεδρος για τα  συναισθήματα του από τον εθελοντισμό στο Αννουσάκειο.

3.Βιργινία Κατάκη συντ/χος εκπαιδευτικός Μέλος σαν νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού για τον εθελοντισμό στον Ερυθρό Σταυρό.

4.Βαϊδάκη Μαρία κοινωνική Λειτουργός του Αννουσάκειου για το έργο και τα προγράμματα που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν στο Αννουσάκειο Ίδρυμα..

Προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο για τη διαχρονική δραστηριότητα του Αννουσάκειου από την Πηνελόπη Σαμψάκη ταμία του Συνδέσμου.

Ο Γιάννης Μαλαξιαννάκης ριμαδόρος διάβασε ρίμα σχετικά με τον εθελοντισμό στο Αννουσάκειο.

Διαβάστηκαν επίσης μαντινάδες για τον εθελοντισμό του Μιχάλη Χαραλαμπάκη