Το βράδυ της Κυριακής 25-11-2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συνδέσμου μας στην κατάμεστη αίθουσα του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου με σκοπό να τιμήσουμε το Προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος και τους Εθελοντές συνεργάτες του Αννουσάκειου Ιδρύματος (Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χανίων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΕ Χανίων, Ιατρούς Εθελοντές Γενικού Νοσοκομείο Χανίων «Ο ‘Αγιος Γεώργιος», Κέντρο Υγείας Κισσάμου και Καντάνου).

Επειδή Ένα Ευχαριστώ δεν φτάνει αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση γιατί έπρεπε να γίνει κάτι παραπάνω. Μια πλακέτα με χαραγμένα λόγια ψυχής που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη, την αναγνώριση και τον έπαινό μας για την πολύτιμη προσφορά τους.

Αυτά τα άτομα που τα γνωρίζουμε χρόνια, τα βλέπουμε, τα ζούμε και τα θαυμάζουμε για την υπομονή τους, την αντοχή τους, την κατανόηση τους και την αγάπη τους στο χώρο της εργασίας τους.
Ένας από αυτούς ήταν και ο νοσηλευτής Κοτσαμπασάκης Εμμανουήλ που είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1994 έως το 2017 όπου και απεβίωσε.

Το θέμα της εκδήλωσης «Η Αγάπη ως Μέσο Υπέρβασης του Πόνου».
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Γραμματέας μας Κα Περδικάκη Αγγελική καλωσορίζοντας τον κόσμο και κάνοντας αναφορά στην 10 χρονη λειτουργία του συνδέσμου μας (2008-2018).
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος μας Κος Κατάκης Παντελής αναφέρθηκε στον ρόλο και στον σκοπό του συνδέσμου στον χώρο του Αννουσάκειου Ιδρύματος, στη συνεργασία και ανταπόκριση προσφοράς των επιχειρηματιών και επαγγελματιών εθελοντών σε κάθε πρόσκλησή μας, στη σχέση αγάπης που υπάρχει μεταξύ των μελών του Δ.Σ. Με τους ενοίκους και ότι κάνουμε πράξη αυτό που ζητούν «ένα χέρι να τους κρατάει και μια καρδία να τους καταλαβαίνει».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο φυσίατρος του Ιδρύματος Κος Γκέκας Ιωάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί τιμή σε κάθε εργαζόμενο χωριστά και σε όλους συνολικά στα πλαίσια αναγνώρισης επιτευγμάτων ενός μακροχρόνιου έργου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της λειτουργίας πολλών και διαφορετικών συστημάτων φροντίδας». Επεσήμανε επίσης την προσφορά και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αποκατάστασης.

Η Κα Φαλδαμή Παναγίωτα πήρε τον λόγο ως μεγάλη δωρήτρια της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου και ως εθελόντρια στον χώρο του Αννουσάκειου όταν βρίσκεται στην Κίσαμο τονίζοντας ότι άξιζε να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Η Κα Πατακάκη Θεανώ εκπροσωπώντας τους συγγενείς των περιθαλπομένων ενοίκων ευχαρίστησε τον εθελοντικό σύνδεσμο για την πρωτοβουλία αυτή, για το ενδιαφέρον που δείχνει για τους ανθρώπους τους και την δυνατότητα να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη τους για την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος στην κάλυψη των ιατρικών και λοιπών αναγκών των αγαπημένων τους προσώπων σε ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον. Τόνισε και ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το χώρο προσφέροντας την αγάπη τους και το σεβασμό τους και ότι η δουλειά που προσφέρουν είναι αξιέπαινη.

Η κοινωνική λειτουργός Κα Βαϊδάκη Μαρία εκπροσωπούσα τους εργαζομένους του Ιδρύματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή συνάθροιση έχει ένα βαθύτερο νόημα κοινωνικής αλληλεγγύης με υπέρτατο μήνυμα ότι σήμερα μέσα από τα πρόσωπα και τους φορείς τιμούμε το απόσταγμα μιας συλλογικής προσπάθειας 50 χρόνων κοινωνικής προσφοράς εκεί που η αγάπη, η κατανόηση του κάθε ανθρώπινου πόνου λειτουργεί ως μία μη φαρμακευτική μέθοδος θεραπείας. Η διαχείριση του πόνου και κάθε είδους ανθρώπινης ανάγκης απαιτεί ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά αναγνωρίζονται και στο πρόσωπο των εθελοντών του συνδέσμου «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισσάμου», που με αγνότητα ψυχής και καθάριο βλέμμα χωρίς ιδιοτελή σκοπό, έρχονται από το 2008 να συνδράμουν στο έργο μας. Τους ευχαριστούμε για αυτό το δόσιμο ψυχής που πλημμυρίζει στους ένοικους του Ιδρύματος συναισθήματα χαράς, γαλήνης, αποδοχής και σεβασμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κισσάμου Κος Σταθάκης Θεόδωρος και ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Κος Ζορμπάς Κωνσταντίνος. «Ο οραματιστής και ιδρυτής του σημαντικού αυτού Ιδρύματος, μακαριστός Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, έβλεπε πολύ μακριά και γνώριζε ότι στις ημέρες μας και στις ημέρες που έρχονται, ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος και η αγάπη όλο και θα λιγοστεύει. Έτσι, και όλη η προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του π. Αντωνίου Αρετάκη και όλων των φίλων αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο αυτό και να γίνει, όπως επεσήμανε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας «ανθρώπινος», ένα Ίδρυμα με ανθρώπινο πρόσωπο. Απόψε δεν είμαστε εδώ ούτε για να διασκεδάσουμε τον πόνο μας, ούτε και να παίξουμε με τον πόνο των άλλων. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα όταν απουσιάζει η αγάπη. Και η σημερινή βραδιά έρχεται να μας θυμίσει ότι το μόνο φάρμακο για τον πόνο είναι η ΑΓΑΠΗ».

Η απονομή των πλακετών έγινε από τον Σεβασμιότατο Κισσάμου και Σελίνου κκ Αμφιλόχιο στους εθελοντές συνεργάτες του ιδρύματος και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κο Κατάκη Παντελή στους εργαζόμενους του Αννουσάκειου Ιδρύματος.


Τέλος ο Μητροπολίτης μας Κισσάμου και Σελίνου κκ Αμφιλόχιος αναφέρθηκε «Όταν ήρθε και με βρήκε στο γραφείο ο κ. Κατάκης να μου πει γι’ αυτή την σημερινή ημέρα σκέφτηκα ποιο είναι το πνεύμα και ποιο το κίνητρο και θεωρώ πραγματικά ότι όντως δεν είναι μια εκδήλωση που έχει σχέση με την ικανοποίηση κάποιας φιλοδοξίας ή ματαιοδοξίας μιας προβολής προσώπων, αλλά είναι κάτι πολύ βαθύτερο γι’ αυτό είπα ότι χρειάζεται να γίνει κι ευχαρίστησα τον κ. Κατάκη γι αυτή την σκέψη και την πρωτοβουλία».
Φθάνοντας προς το τέλος η Κα Περδικάκη Αγγελική ευχαρίστησε το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, τον Άρη Ξανθουδάκη, την Γωγώ Αλεξανδράκη, την Φιλία Μαρεντάκη Ψωματάκη για την προσφορά του κεράσματος της εκδήλωσης από την εταιρία της με την επωνυμία «Λιχουδίσματα της Φιλίας» και όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έκλεισε καληνυχτώντας με τα λόγια του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη εμπνευστή και ιδρυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος που είχε πει «Ευχή και παρακαταθήκη μου είναι αυτοί που θα εργαστούν και στο μέλλον σε αυτό το Ίδρυμα να έχουν την ευλογία της αρχιεροσύνης μου και την χάρη του Χριστού».