Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με τον  αθλητικό όμιλο Κισάμου, τη Θύελλα Καλαθενών, τη νεολαία Κισάμου και παρέα του συλλόγου “Ορίζοντας”, το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου και τους Σαμαρείτες, πραγματοποιήσαμε, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου, φιλανθρωπικό αγώνα περπατήματος απόστασης τεσσάρων χιλιομέτρων στην Κίσαμο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ανοιχτοί Ορίζοντες».  Τα έσοδα της δράσης κατατέθηκαν στον εθελοντικό σύλλογο Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντα» που δραστηριοποιείται από το 2004 στη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

Η αφετηρία εκκίνησης ήταν έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου στις 17.30’ η ώρα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και όσοι εξ αυτών ήταν άνω των 12 ετών κατέβαλλαν  συμβολικά το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ έκαστος. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας χαιρέτησε τη δράση αναφερόμενος αρχικά στην προσφορά του συλλόγου “Ορίζοντας” αλλά και στην σημασία του εθελοντισμού. Συνεχίζοντας τόνισε “…Ξεκινάμε το περπάτημα από τα γραφεία της μητρόπολης μας  και από εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο μεγάλους ευεργέτες της Κισάμου που τα έργα του είναι ακριβώς δίπλα μας με την πεποίθηση να τους μιμηθούν και άλλοι. Πρώτα, πρώτα τον κ. Νίκο Τσατσαρωνάκη, για την δημιουργία του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου στο οποίο πάνω από 450 παιδιά σε εβδομαδιαία βάση έχουν πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό. Κατόπιν στην κυρία Παναγιώτα Φαλδαμή της οποίας η προσφορά στο Φαλδάμειο οίκημα αλλά και στο Αννουσάκειο Ίδρυμα είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι από καρδιάς η σημερινή εκδήλωση στην Κίσαμο που γίνεται για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός εθελοντισμού  που θα στηρίζει τα Ιδρύματα και κάθε χρόνο να είμαστε περισσότεροι και καλύτερα οργανωμένοι”. .  

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά την διάρκεια του ευχαριστήριου χαιρετισμού, επεσήμανε ιδιαίτερα την συμμετοχή της νεολαίας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε και χαιρόμεθα για αυτή την εθελοντική συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά, νομίζω ότι σε εποχές κρίσεως πέρα από τις όποιες δυσκολίες της πάσης φύσεως που όλοι μας καλούμεθα να υπερβούμε και να προχωρήσουμε στη ζωή μας γιατί πρέπει να πάρουμε και να έχουμε τη ζωή στα χέρια μας και κάθε πρόκληση να τη θεωρούμε ως μία ευκαιρία για να ανεβούμε λίγο ψηλότερα και  σαν πρόσωπα και σαν κοινωνία, νομίζω ότι αυτή η περίοδος της κρίσεως και των πολλών δυσκολιών μπορεί να μας βοηθήσει όλους να καταλάβουμε όχι μόνο την προσωπική μας ευθύνη σε σχέση με ότι γίνεται γύρω μας και ανάμεσα μας αλλά και το χρέος και την ευθύνη που έχουμε προσφέροντας ο καθένας μέσα από το περίσσευμα της αγάπης του και της διάθεσης του  να στηρίξει τους συνανθρώπους του  με εθελοντικές δράσεις και δομές και προσπάθειες για να μπορεί πραγματικά η κοινωνία μας να γίνει λίγο καλύτερη…”.  

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης Γεώργιος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορίζοντα.

Ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε τα εξής: “ Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κίσαμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια και θα επιδιώξουμε να γίνει θεσμός. Τα συγχαρητήρια μας όμως και στον ίδιο τον σύλλογο “Ορίζοντα” για την εδώ και πολλά χρόνια πολύπτυχη φιλανθρωπική δράση του βοηθώντας χιλιάδες συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών”.    

Με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ορίζοντα κ. Σπύρος Αδοντάκης ευχαρίστησε τον σύλλογο και τον πρόεδρο “φίλοι του Αννουσάκειου”, υπογραμμίζοντας: “ Αυτή η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Ορίζοντα και του συλλόγου με πρόεδρο τον Παντελή τον Κατάκη συνάδελφο γιατί κι εγώ φαρμακοποιός είμαι, θέλω να σας πω ότι αυτό θα συνεχιστεί, είναι μία αρχή. Εμάς οι ανοιχτοί ορίζοντες είναι μία κίνηση η οποία βοηθάει όλους τους εθελοντικούς συλλόγους να συνεργάζονται  γιατί όταν είσαι εθελοντής κάπου είσαι παντού. Με αυτό το πνεύμα σας καλωσορίζω απόψε και σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας, θα περάσουμε ωραία, είναι μία γιορτή εθελοντισμού”.     

Σ΄ αυτόν τον δρόμο της αγάπης συμμετείχαν περίπου 200 μεγάλοι και 100 μικροί. 

Ο Σύνδεσμός μας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους με μεγάλη προθυμία βοήθησαν για την επιτυχία της δράσης “Ανοιχτοί Ορίζοντες”στην Κίσαμο, στην πόλη μας.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο κ.κ. Αμφιλόχιο, τους Αθλητικούς συλλόγους “Όμιλο Κισάμου” και “Θύελλα Καλαθενών, τη Νεολαία Κισάμου, τους Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ Κισάμου, τον Θοδωρή Παρασχάκη για την επιμέλεια της αφίσας, τα μέσα ενημέρωσης Ν. Ορίζοντες, Χανιώτικα Νέα, Σαδεντρέπεσαι ,Biskotto και όλους εσάς, μεγάλους και μικρούς, που λάβατε μέρος στο φιλανθρωπικό αυτό περίπατο.

Συγκεντρώθηκαν και κατατέθηκαν στο σύλλογο “Ορίζοντες” το ποσό των 960 €