Ο Σύνδεσμος «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος»  κατά τα προηγούμενα έτη της λειτουργίας του από το 2008 έως τον Απρίλιο του  2017 που ιδρύθηκε το ιστολόγιο φρόντισε ώστε:

1.Να οργανώσει εκδηλώσεις με σκοπό τόσο την οικονομική ενίσχυση του Αννουσάκειου ιδρύματος όσο και την προβολή του γενικότερα στο ευρύτερο κοινωνικό φαίνεσται. Συμμετείχε ωστόσο ως συνδιοργανωτής σε εκδηλώσεις που οργάνωσε  το ίδρυμα ή κάποιος άλλος φορέας της περιοχής.

Συγκεκριμένα οργάνωσε :

α. Στις 30-6-2008 εκδήλωση στον πολυχώρο ΕΝΟΡΑΣΗ της ΙΜΚΣ με θέμα «Συμπόρευση  και Αλληλεγγύη των γενεών»

 

β. Στις 25 Νοεμβρίου 2009 τιμητική εκδήλωση για τη δωρήτρια του ιδρύματος κ. Φαλδαμή Παναγιώτα  

Μια συγκινητική εκδήλωση, ένα μικρό ευχαριστώ για όλη την προσφορά της στο ίδρυμα

 

γ. Στις 2-6-2010 εκδήλωση για τα 40 χρόνια προσφοράς του Αννουσάκειου Ιδρύματος με τίτλο «Παρεθλόν , Παρόν και Μέλλον… » στην Ορθόδοξη Ακαδημία

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε και απονεμήθηκε Πλακέτα στο σεπτό μας παππού Ειρηναίο

Κεντρικός ομιλητής ο δημοσιογράφος Δημ. Καμπουράκης

 

δ. Μουσική Εκδήλωση με τον με τον καλλιτέχνη της Κρητικής Μουσικής Μανωλαράκη Aνδρέα στις 26 Αυγούστου 2013, στο Πέτρινο Θέατρο, στα Νωπήγεια . Τα έσοδα  της εκδήλωσης  διατέθηκαν υπέρ των αναγκών του Αννουσάκειου.

 

ε. Στις 29-6-2015 μουσική εκδήλωση με τη Xορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου  “Φίλοι της Μουσικής Χανίων” στο προαύλιο χώρο της ΙΜΚΣ. Ακούστηκαν παλιά, όμορφα, διαχρονικά τραγούδια και τα έσοδα και αυτής της εκδήλωσης  διατέθηκαν υπέρ των αναγκών του Αννουσάκειου.

 

Άλλες δράσεις του Συνδέσμου

  1.  Δωρεές από Φίλους του Συνδέσμου

Το αμάξι που δώρισε η κα. Φαλδαμή στον Σύλλογο προκειμένου να εξυπηρετηθεί το Ίδρυμα

2. Διοργάνωση επισκέψεων των ενοίκων του ιδρύματος με προορισμούς:  μια εκκλησία, μια εκδήλωση, μια καφετέρια, μια ταβέρνα ή κάποιο άλλο ψυχαγωγικό στέκι, για αλλαγή των παραστάσεων τους αλλά και για τη διατήρηση ζωντανών δεσμών με το κοινωνικό περιβάλλον.

3.Υλοποίηση προγραμμάτων ψυχαγωγίας με ζωντανή μουσική, κατά τις ονομαστικές εορτές των ηλικιωμένων ή κατά τις σημαντικές εορταστικές περιόδους όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα κ.ά.

  1. Πραγματοποίηση επισκέψεων από τα μέλη του Συνδέσμου στο Αννουσάκειο Ίδρυμα για την παροχή καθημερινής βοήθειας κατά τη σίτιση

… για την ανάγνωση ή αφήγηση λογοτεχνικών και θρησκευτικών κειμένων στους ηλικιωμένους.

   για να ακούσουμε τις προσωπικές τους ιστορίες

  και να τις καταγράψουμε όπως καταγράφουμε και τις αναμνήσεις τους που αποτελούν ένα πραγματικό λαογραφικό θησαυρό

αλλά και για να γιορτάσουμε μαζί τις άγιες μέρες της  χριστιανοσύνης

  1. Συνεργασία με φορείς και πολίτες της κοινότητας, με σχολεία για τη διοργάνωση κοινών πολιτισμικών , ψυχαγωγικών αλλά και λαογραφικών δράσεων.

Με το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με το Νηπιαγωγείο Σφακοπηγαδίου

Με το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου

Με τον Παιδικό Σταθμό Κισάμου

Με το 3ο   Νηπιαγωγείο Κισάμου

 Με το 3ο   Δημοτικό Κισάμου

Με το ΕΠΑΛ Κισάμου